Якісне обладнання для пекарні є основою, без якої важко уявити повний процес приготування різноманітних хлібобулочних, кондитерських та інших виробів. У список найважливіших помічників для кожного пекаря є такі види обладнання:

  •  Конвективна та обертова піч;
  •  Розстоювання шафа;
  •  Шафа для кондитерки;
  •  Шафа для шокової заморозка продукту;
  •  Тістомес (місильна машина);
  •  Планетарний змішувач;
  •  Машина для розкачування тіста;
  •  Просіювачі для борошна;
  •  Тістоділитель та тістоокруглювач;
  •  Морозильні та холодильні камери з можливістю регулювання температури;
  •  Кілька наборів форм для випікання.

Це мінімальний набір обладнання для пекарні, яке спрощує роботу кожного кухаря і дозволяє створювати справжні шедеври на професійній кухні.

Як правильно вибрати обладнання для своєї пекарні

Вибір обладнання для пекарні повинен бути не тільки по вартості. Адже головне завдання – не купувати дешеве обладнання, а бути універсальним і високопродуктивним.

Отже, щоб купити обладнання для випічки, необхідно враховувати наступний перелік критеріїв:

  •  які вироби пропонує пекарня;
  •  скільки готової продукції необхідно видавати в день;
  •  скільки клієнтів відвідують пекарню (обіг).

Необхідно придбати обладнання для хлібопекарні з урахуванням всіх особливостей виробничого процесу, яке дійсно буде працювати штатно і не сидіти без діла. Наприклад, конвекційна піч, доповнена паровим зволожувачем, виключає можливість висихання готового продукту, зберігаючи при цьому його чудову форму і повітряну текстуру.

Як використовувати тісто для випічки, використовуючи професіональне обладнання

Пекарське обладнання ідеально підходить для приготування великої кількості тіста для подальшого виробництва булочок, тістечок, хліба та інших виробів.

За умовою, весь процес приготування можна розділити на кілька етапів:

  1. При обробці борошна не обійтись без спеціального сита.
  2. Після цього весь набір інгредієнтів потрібно подати в тістоміс, щоб вийшла однорідна консистенція.
  3. Щоб випічка була однаковою за формою та розміром, українським пекарням потрібен ще один не менш важливий елемент обладнання – тістоділ.
  4. Потім всі заготовки відправляються на формувальне обладнання (машину). Це остаточне формування ідеального зовнішнього вигляду виробу, при необхідності – додайте всередину наповнювач.

Якщо ви збираєтеся використовувати дріжджове тісто, не обійтись без шафи для закваски. Тісто підніметься до необхідного розміру за рахунок ідеального рівня вологості та оптимальних температурних показників.

Професійне обладнання для випічки хлібобулочних виробів

У процесі випікання хлібобулочних виробів духовка нероздільна - це професійний тепловий прилад для випічки, без якого неможливо уявити зрілі процедури виготовлення всіх виробів.

У продажу можна знайти безліч таких пристроїв:

  •  Конвективна піч - компактна за розміром, працює за принципом конвекційної циркуляції повітряних мас, повітряна маса рівномірно розподіляється по камері.
  •  Ротаційні печі – вони також працюють за принципом конвекції, але мають важливу відмінність, що є додатковий обертальний процес, пов’язаний з обертанням візка.
  • Подові моделі - обладнання для хлібобулочних виробів, ціна дуже демократична, є кілька різних моделей. Важливою перевагою є те, що пекар може регулювати температуру кожної окремої порції.

Перш ніж купувати обладнання для своєї пекарні, потрібно подумати, чи є унікальна можливість легко контролювати температуру, і чи присутній пар.

Де купити професійне обладнання для цукерок

Придбати хлібопекарське обладнання для виробництва різноманітних солодощів ви можете на сайті нашого інтернет-магазину «Рестро». У список обов'язкових і дуже корисних «помічників» входять:

  •  Різноманітні полиці та прилавки, на яких можна поставити цукерки, тістечка, печиво.
  •  Вітрина для кондитерки, яку можна охолодити до певної температури.
  •  Вітрина з ящиками, полицями, доповнена яскравими підсвічуваннями - для тортів, тістечок тощо.

Устаткування для випічки від різних виробників (вітчизняних чи зарубіжних) можна замовити онлайн. Інтернет-магазини пропонують можливість ознайомитися з актуальними каталогами, які регулярно оновлюються.

Щоб вибрати та купити обладнання для випічки, достатньо самостійно знайти необхідне обладнання за допомогою наших менеджерів або через спеціальну систему на сайті. Використовуючи запропоновані фільтри, можна швидко відсіяти непотрібні опції та зменшити кількість необхідного обладнання.