Кількість
|
Вартість
|
||
|
Для людей, які працюють з продуктами та готують їжу, важливо підтримувати в чистоті та гігієнічному порядку робоче місце та інвентар. В умовах професійної кухні проблема стає подвійною. Здоров’я, а іноді навіть життя людей, які готують для їжу, залежить від дотримання гігієни та гігієнічних норм. Як правило, все кухонне начиння необхідно регулярно і своєчасно обробляти дезінфікуючими засобами. Інакше недотримання елементарних правил гігієни може завдати шкоди хорошій репутації закладу і навіть бути закрито регулюючими органами.
Сприяти дезінфекції кухонного приладдя допоможе спеціальне обладнання, наприклад стерилізатори для ножів. У разі безперервної обробки продукції цей вид обладнання користується найбільшим попитом. Засіб постійно контактує практично з усією серією продукції, тому має високий ризик забруднення. Наприклад, після того, як кухар розрізає сире м’ясо, він може лише промити свої інструменти водою, а потім почати нарізати салат. У цьому випадку стерилізатор інструментів може виконувати якісну обробку інструментів.
Стерилізатори: сфера застосування та основні види
Загалом, стерилізатори для ножів незамінні на кухнях кафе, ресторанів та інших закладів харчування. Також варто придбати стерилізатори для ножів для працівників м’ясопереробних підприємств, фабрик і магазинів, які використовують мусат і кольчужні рукавички. Також часто господині останнім часом люблять купувати стерилізатори ножового типу, адже ціна досить демократична.
За контактним способом стерилізатори в основному діляться на дві категорії:
- Водяний. Цей формат дуже популярний через відносно невисоку вартість і високу продуктивність. Цей стерилізатор може обробляти інструменти під впливом високої температури води 80-90 градусів. Характеристики застосування ножового водного стерилізатора наступні:
- Підтримуйте необхідний режим, встановивши цифрове керування в автоматичному режимі;
- Матеріал з нержавіючої сталі, стіна має двошарову структуру, а теплоізоляційний ефект чудовий;
- Відповідно до різних моделей, цей тип стерилізатора ножів може обробляти різні типи обладнання одночасно.
- Ультрафіолет. Ця форма стерилізатора ножів використовує ультрафіолетове випромінювання для впливу на патогенні бактерії. Тому будь-які бактерії, кишкова паличка та мікроорганізми, личинки паразитів будуть видалені з робочої поверхні інструменту – все, що неможливо видалити звичайним ручним миттям, буде знищено стерилізатором.
Ультрафіолетовий стерилізатор ножів: основні характеристики та принцип роботи
Апарат оснащений ультрафіолетовою бактерицидною лампою, яка дуже зручна у використанні. Багато власників компаній, що займаються кухнею, вирішують купити стерилізатор для ножів саме в такому форматі. Тривалість обробки інструменту зазвичай планується контролером у межах від 1 до 120 хвилин. В результаті користувачеві вдається вбити близько 99% бактерій. Лампа має економне енергоспоживання і може використовуватися безперервно до 5000 годин. Ультрафіолетовий стерилізатор кухонного ножа походить від загальної системи живлення з функцією 230 В.
У продажу є різні моделі такого обладнання, розраховані на різну кількість інструментів для обробки. Взагалі кажучи, ультрафіолетовий стерилізатор для ножів містить такі елементи:
- Міцний сталевий корпус;
- Бактерміцидна лампа, яка випромінює ультрафіолетові промені з довжиною хвилі 205-315 нм;
- Захисна сітка для абажура;
- Таймер регулювання часу;
- Двері з прозорого кольорового скла захищають користувачів від ультрафіолетового випромінювання.
Купувати такий стерилізатор для ножів варто з кількох основних причин. По-перше, завдяки ефективності самого процесу - стерилізатор ножів працює до 2 хвилин. Це також істотна економія енергії та якісна робота. Стерилізатор ножового типу дуже легко миється, має тривалий термін служби, не займає багато місця в приміщенні. Пристрій можна повісити на стіну і поставити на стіл, не заважаючи іншим кухонним обладнанням.
Придбання необхідної кількості кухонних стерилізаторів для ножів надає Restro. Ми забезпечуємо комфортні умови покупки та оформлення доставки для кожного жителя України.