Шановні клієнти, наразі всі замовлення відправляються тільки після часткової або повної оплати. Дякуємо за розуміння. Мирного неба!
UAH
  • EUR
  • USD
Графік роботи:

ПН – ПТ : с 9-00 до 18-00

СБ – НД : Вихідний

Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Професійні дошки обробні HACCP

Немає товарів

У їдальнях на кухні повинна бути оптимальна кількість обробних дошок. Мінімальна кількість дошок - 2, максимальна - без обмежень. За гігієнічними нормами кожен виріб повинен мати свою дошку, тому на професійних кухнях використовується не менше 10.

Наприклад, не розігріті продукти (хліб, сир, ковбаса тощо) слід нарізати на окремій обробній дошці, без сирого м’яса чи риби. Найпопулярнішими формами є прямокутні, круглі вироби, але також можна зустріти графічні макети яблуко та інших продуктів, тематичні форми. Найзручнішою вважається прямокутна обробна дошка, яка спрощує процес різання різних продуктів.

Розмір дошки – окремий параметр. Але найчастіше на кухні використовуються наступні види:

  • Для м'яса, риби - обробна дошка розміром 30х50 см.
  • Для тіста використовуйте дошку розміром 50х75 см.
  • Для гастрономії - 20х30 см.

Все залежить від особливостей виробу, який потрібно порізати на такій поверхні.

Професійний матеріал для обробної дошки

Професійні обробні дошки використовуються для різних продуктів, тому необхідно звернути особливу увагу на матеріали, з яких вона виготовлена. Існує 4 основних матеріали:

  • Натуральне дерево є екологічно чистим матеріалом. Ця поверхня використовується для викладання готової випічки, для відбивання м’яса. Однак дерев’яні обробні дошки здатні вбирати запахи, а при тривалому використанні у вологому середовищі – деревина починає коробитися.
  • Скло є одним з найбільш гігієнічних матеріалів. Представлена ​​поверхня підходить для нарізки м'яса та овочів. З іншого боку, виробники доповнюють дошки спеціальними присосками для утримання продукту під час роботи.
  • Метал - в якості металу використовується нержавіюча сталь, зі зносостійкою робочою поверхнею. Однак така пластина підвищує ризик зісковзування ножа, а також дуже швидко тупить лезо.
  • Пластик – найпопулярніша професійна обробна дошка на кухнях закладів харчування. Основний матеріал – поліетилен або поліпропілен.

Враховуючи плюси і мінуси кожного пропонованого матеріалу, в інтернет-магазині Restro можна знайти ідеальну професійну обробну дошку за чудовою ціною.

Маркування пластикових обробних дошок на професійній кухні

Усі професійні пластикові обробні дошки мають відповідне маркування, тому можна виключити перехресне забруднення поверхні. А маркування враховує особливості їжі, що підлягає обробці:

  • Зелена дошка використовується для нарізки овочів, фруктів, різної зелені.
  • Жовтий використовується для різання сирої птиці.
  • Червона дошка обробна підходить для різання всіх інших видів сирого м’яса.
  • Сині дошки використовуються для сирої риби та нарізки морепродуктів.
  • Коричневі дошки використовують для нарізки вже готових продуктів.
  • Білі дошки використовуються для нарізки різних видів сирів, які використовуються в хлібобулочних виробах.

Спеціальні обробні дошки з пластику певного кольору виключають ризик харчового отруєння, що особливо важливо для закладів харчування.

Яку обробну дошку купити на професійну кухню

Професійні пластикові обробні дошки різних кольорів можна придбати в інтернет-магазині «Рестро», який вважається одним з найпопулярніших варіантів на кухні різних закладів (ресторанів, кафе, їдалень тощо). Здійснюючи покупку, також бажано звернути увагу на деякі додаткові елементи:

  • Ніжки, які «прикріплюють» дошку до стільниці, не дають їй зісковзнути в процесі різання.
  • Кільця, які зручні для підвішування або наявність магніту.
  • Спеціальні дренажи для збору рідин.
  • Боки не дають соку текти на стіл під час нарізки продукту, залишаючи надрізи на дошці.
  • Вбудовані ваги для одночасного зважування нарізаних продуктів тощо.

Ви можете купити професійні обробні дошки від перевірених виробників за доступними цінами з гарантованою якістю. Всі товари поставляються на продаж по всій Україні, з можливістю самовивезення для Києва, Харкова, Дніпра та Запоріжжя. Для цього необхідно узгодити з нашим менеджером час і дату прибуття зі складу.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.