Надійне, довговічне і практичне обладнання для ресторанної кухні - це повний набір електроприладів, меблів з якісних матеріалів, що дозволяє експлуатувати все обладнання тривалий час. З огляду на ритм роботи кожної кухні, важливо звернути особливу увагу на експлуатаційні характеристики обладнання.
Щоб обладнання ресторану (кухні) могло впоратися із запланованим обсягом завдання, при закупівлі необхідно враховувати кількість гостей та особливості меню. Адже кухарі та офіціанти повинні встигнути якомога швидше обслужити всіх відвідувачів.
Яке обладнання потрібно для кухніта ресторану
На кухні будь-якого ресторану є кілька пов'язаних між собою магазинів. Тому важливо підібрати обладнання ресторанної кухні відповідно до можливостей кожного магазину:
- Гарячий цех неможливо уявити без конвекційних печей, універсальних духовок, промислових електроплит або газових плит, розстійних шаф. Якщо в ресторані подають страви італійської кухні, то без спеціальної печі для піци не обійтися.
- Для холодильної камери потрібне електромеханічне обладнання в ресторані та кухні – різноманітні м’ясорубки, різноманітні харчові нарізки, різальні машини, блендери, тісторозкочувальні машини, ковбасні шприци, пилососи чи пакувальні машини.
- Крім того, потрібно також організувати посудомийну машину-купол, фронтальну посудомийну машину, ванну, раковину тощо.
Це мінімальний перелік необхідного обладнання для ресторанних кухонь, який можна доповнити іншими корисними «помічниками».
Теплове кухонне обладнання для ресторанів
Надане для ресторану кухонне обладнання – це половина всього корисного обладнання на професійній кухні. Без цього обладнання неможливо завершити процес приготування гарячих страв, випічки та інших десертів. Необхідно вибрати відповідне обладнання та меблі, виходячи з установлення кількості та характеристик позицій, передбачених у меню.
Виходячи з цього, може знадобитися таке обладнання:
- плити;
- пароконвектомат;
- макароноварки;
- різні сковороди;
- жарочні поверхні;
- марміти;
- фритюрниця;
- нейтральні елементи, такі як теплотехніка.
За умовою все кухонне обладнання в ресторанах можна розділити на дві категорії: газове та електричне. Враховуючи ефективність приготування всіх меню, вартість обладнання та розподіл бюджету на закупівлю, а також умови роботи кухні можна вибрати газове чи електричне обладнання.
Професійне холодильне обладнання для ресторанної кухні
Не менш важливим і корисним є професійне холодильне обладнання для ресторанних кухонь, за допомогою якого можна підтримувати свіжість різноманітних продуктів або заморожувати напівфабрикати. Цей прийом особливо рекомендований влітку, коли продукт швидко псується і тривалий час вимагає оптимальної температури.
При виборі професійного холодильного кухонного обладнання для ресторану слід враховувати наступні важливі критерії:
- показник потужності;
- розміри дозволяють приладу легко вписатися в кухонний інтер’єр та вільний простір;
- місткість;
- певний температурний режим.
У списку важливих «помічників» кожного кухаря є професійне холодильне обладнання для ресторанних кухонь у таких категоріях: льодогенератори, морозильні камери, холодильники будь-яких розмірів, холодильні столи та шафи зі звукоізоляційними дверцятами. І кожен тип обладнання працює за певних температурних характеристик, які є важливими факторами, які слід враховувати при покупці. Наприклад, риба вимагає зовсім іншої температури ніж молочних продуктів і свіжого м’яса. Також не варто нехтувати правилами товарного блоку, тому для молочних продуктів і морепродуктів знадобляться різні холодильники.
Як купити кухонне обладнання для ресторану
Обладнання для ресторанів Одеси та інших міст України можна вибрати шляхом доставки, скориставшись пошуком у каталозі нашого інтернет-магазину «Рестро». Менеджери допоможуть визначити найбільш підходящу техніку, меблі та різне кухонне начиння з огляду на наступне:
- стиль та спеціалізація закладу (тільки азіатська кухня, європейська, українська тощо);
- кількість місць, завантаженість залу, кількість людей щодня відвідує ресторан;
- які страви ви хочете часто готувати;
- вільна кухонна зона;
- необхідні показники продуктивності та потужності майбутнього кухонного обладнання, яке необхідно придбати за вигідними цінами.
У каталозі пропонується спеціальна система швидкого пошуку з різноманітними фільтрами, за допомогою яких покупці можуть скорочувати списки обладнання, товарні запаси під індивідуальні вимоги.
Щоб придбати обладнання для ресторанної кухні від перевіреного виробника, необхідно довірити процес покупки магазину «Рестро».