Кількість
|
Вартість
|
||
|
Столові прибори вважаються невід’ємною частиною будь-якого обіднього столу. Кількість такого обладнання залежить від страв, які будуть подаватися гостям. У класичній колекції у вигляді вилок, ложок і ножів часто можна виділити багато підвидів:
- столові;
- закусочні;
- рибні;
- десертні;
- фруктові.
Також ви можете замовити столові прибори, щоб насолоджуватися морозивом, чаєм та кавою. Вони відрізняються за розміром, формою, кількістю зубів і обробкою.
Полірування може бути двох основних видів:
- Матовий - особливо важко наноситься на поверхні, тому таке обладнання коштує дорожче.
- Дзеркало – є найпоширенішим вибором, часто зустрічаються на столовому посуді, який використовується на домашній або професійній кухні.
Столові прибори з різними видами полірування можуть надати завершений вигляд будь-якому дизайну обіднього столу. Адже це напилення суто декоративне.
Матеріал столових приборів
Показники стійкості до стирання, довговічності та дизайну часто залежать від матеріалу якісних столових приборів. У продажу можна знайти вироби з алюмінієвого сплаву або нержавіючої сталі. Перший варіант рідше використовується в закладах харчування через відсутність необхідної міцності і схильність до окислення (негативно реагувати на певні кислоти).
Красиві столові прибори з нержавіючої сталі - це досить міцний, надійний, гігієнічний і простий у догляді інструмент, який не вступає в реакцію з кислотами, лугами і різними солями. Тому такі комплекти ідеально підходять для повсякденного використання на професійних кухнях.
Але в процесі вибору сучасних сталевих столових приборів варто враховувати характеристики:
- Матеріал, з якого виготовлено лезо, повинен містити нікель. Визначити наявність нікелю дуже просто: ці ножі мають характерний сріблястий блиск, а безнікелеві ножі ідеально фіксуються на магнітах.
- Сталь 13/0 або 15/0 надасть інструменту відмінну продуктивність різання. Містить близько 13-15% хрому.
Між тим, сталевий кухонний посуд вважається найвищою якістю, лише 18% хрому, 10% нікелю, а все інше – залізо. Цей комплект не схильний до корозії.
Матеріал ручки столового посуду ресторану
Не завжди столовий посуд доповнюється однотонними металевими ручками (характерно для суцільнометалевих виробів). Хоча ці ручки приємні на дотик і чудово виглядають, вони нагріваються від гарячої їжі.
Тому також продаються такі варіанти ресторанного обладнання з ручками:
- Порцеляна – має ефектний зовнішній вигляд, але цей матеріал вважається дуже крихким і вимагає обережного поводження.
- Дерево є естетично привабливим матеріалом, який виключає нагрівання ручки під час приготування їжі. Однак довго замочувати посуд у воді не рекомендується, тому що дерево швидко вбере вологу, в результаті чого матеріал розтріскується і поступово деформується.
- Пластик – практичний матеріал, який не вимагає особливого догляду і може фарбуватися в будь-який колір. Але пластик швидко плавиться під впливом високих температур.
Враховуючи всі плюси і мінуси кожного запропонованого матеріалу, можна вибрати і купити посуд для ресторанів з різними ручками.
Дизайн столових приборів для кафе
Кавові столові прибори можна доповнити спеціальними конструкціями. Ця обробка залежить від особистих переваг покупця і не є обов’язковою. Деякі виробники прикрашають поверхню ложки відповідною «під старовину» оздобленням, різноманітними «завитками».
Популярним рішенням є нанесення тонкого шару золотого покриття на кавовий прилад. Виглядає такий посуд досить дорого і ефектно. Дитячі інсталяції можуть бути прикрашені всілякими метеликами, квітами, тваринами, які намальовані на ручці.
Де купити столові прибори для їдальні
На сайті компанії «Рестро» ви можете придбати посуд з різноманітних матеріалів для використання з різними стравами. У каталозі магазину представлені десертні вилки і ложки, вилки для макаронів, рибні, кавові та коктейльні ложки, десертні, рибні або стейк-ножі.
Вся продукція виготовлена з нержавіючої сталі і продається від іноземних виробників за доступними цінами. Доставка товару в будь-яку точку України.