Шановні клієнти, наразі всі замовлення відправляються тільки після часткової або повної оплати. Дякуємо за розуміння. Мирного неба!
UAH
  • EUR
  • USD
Графік роботи:

ПН – ПТ : с 9-00 до 18-00

СБ – НД : Вихідний

Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Десертні ложки

Немає товарів

Ложка для десерту входить в однойменний набір, до якого також входять десертна виделка і ніж. Основне призначення цього популярного пристрою – полегшити доступ до різноманітних солодощів, десертів, закусок тощо. Як і всі інші ложки, десертна ложка конструктивно складається з маленької ложки і ручки. У порівнянні з чайною ложкою, цей столовий прилад має довшу ручку для зручного використання.

В основному десертні ложки активно використовуються при подачі різноманітних мусів, морозива, пудингів, суфле, кремів тощо. Популярність таких приладів робить їх незамінними при сервіруванні столів у будь-якому ресторані та кафе.

Різновиди десертних ложок

Існують різні типи десертних ложок, залежно від продукту або страви, в якій вони використовуються. Майже кожен десерт має окрему ложку і його можна зустріти на столах різних закладів харчування:

  • Для цукрового піску спеціально виготовляється спеціальний посуд у вигляді ложок.
  • Для рідких видів соусів передбачений прилад, який доповнюється ложками в розширеному вигляді.
  • Для бульйону використовується заглиблена форма круглої ложки.
  • Десертні ложки з довгою ручкою використовуються для приготування коктейлів та інших безалкогольних напоїв.
  • Для морозива ложка поставляється з короткою прямокутною ручкою зі злегка загнутими краями.
  • Десертні ложки з подовженими ручками і акуратними отворами в ложці призначені для оливок і маслин, тому оливки можна діставати з банки без рідини.
  • Фрукти – для ресторанного авокадо передбачте ложки овальної форми, для ківі – закруглені ложки, а для грейпфрутів – пристрій з подовженою ложкою з невеликими виїмками по краях.

Це далеко не повний список типів десертної ложки. Помилково вважати, що такі пристрої використовуються виключно для солодощів (десертів). Адже насправді представлене обладнання характеризується великою різноманітністю і використовується для постачання різної продукції.

Як вибрати десертну ложку

Хоча десертна ложка не входить у список обов’язкових для сервірування столу, вона завжди повинна бути під рукою. Тому необхідно звернути увагу на правильний процес вибору даної ложки, яка не збирає пил на стійках і працює весь час:

  • Перевагу віддають продукції перевірених виробників. Інтернет-магазин «Рестро» пропонує широкий асортимент десертів і чайних ложок від відомих брендів.
  • Металева ложка не повинна мати «металевого присмаку». Інакше аромат швидко перейде на їжу, з якою стикається ложка.
  • На вигнутій ділянці чайної та десертної ложки має бути характерне потовщення матеріалу.
  • Оптимальні розміри для стандартних блоків: товщина матеріалу коливається в межах 1-1,5 мм, а глибина ковша становить близько 10 мм або трохи менше.

Черпаки десертних та чайних ложок можуть бути дуже гладкими без додаткових візерунків та інших написів. Деякі виробники прикрашають ковш ефектними прикрасами, які не стираються, навіть якщо пристрій  працює протягом тривалого періоду.

Унікальність десертних ложок в чайному та іншому обладнанні

Якщо порівняти чайну ложку і десертну, то знайдемо багато відмінностей:

  • Ложка для десерту більше чайної ложки, але менше, ніж у стандартному ресторані. Для порівняння: столова ложка містить 15 мл води, а чайна – 5 мл. Довжина ложки 20 см, довжина чайної ложки 15 см, а довжина десертної ложки близько 18 см.
  • Чайні та десертні ложки використовуються для різних цілей: чайні використовуються для зберігання гарячих напоїв (кава, чай тощо), а десерти використовуються разом із десертними виделками для куштування різноманітних страв і десертів.

Різниця також в характеристиках послуги. Питання, яке задає кожен початківець офіціант: Яка ложка десерту повинна бути на столі біля гостя? За стандартом такі вироби повинні розташовуватися поруч із десертною виделкою перед тарілкою гостя.

Залежно від матеріалу, з якого виготовлена ​​ложка, виберіть найбільш відповідний спосіб догляду за посудом. У більшості випадків рекомендується мити ці ложки вручну в посудомийній машині або м’якою губкою з рідким засобами для миття. Від приладів, які містять у своїй конструкції набір абразивних частинок, слід відмовитися: ці речовини здатні залишати подряпини на ковші.

Де і як купити десертні ложки

Обрати та купити десертні ложки може кожен охочий, здійснивши швидкий пошук у каталозі нашого інтернет-магазину «Рестро». Існує багато популярних варіантів ложок з нержавіючої сталі від різних закордонних виробників. Вони відрізняються за формою, конкретним використанням і точним розміром.

Десертні ложки можна купити по всій Україні за демократичними цінами, оптом і в роздріб. Менеджери магазину Рестро проконсультують кожного покупця та допоможуть знайти відповідні товари на сайті.

Вгору